2018-05-06 10:45:26• hírek • Bede Emőke

Május első vasárnapja: az édesanyák ünnepe

Az édesanyák megünneplése nem újkeletű dolog: az ókori görögök tették le alapköveit, majd a hagyomány olyan erős gyökeret eresztett, hogy mind a mai napig szerte a nagyvilágban évente egy nap csak az anyákról szól.

Európábában azt követően virágzott fel az anyák napjának tradíciója, hogy az Amerikai Egyesült Államokban Anna Jarvis közbenjárásának köszönhetően Woodrow Wilson elnök 1914-ben hivatalosan is nemzeti ünneppé nyilvánította az eseményt. Ezt követően futótűz szerűen terjedt át kontinensünkre is, bár nem ugyanazon a napon ünnepli minden ország. Romániában Magyarországhoz, Litvániához, Portugáliához, Spanyolországhoz és Szerbiához hasonlóan május első vasárnapján kerítenek sort az édesanyák megünneplésére.
 

Ilyenkor megannyi óvodában és iskolában készülnek előadással és meglepetéssel az anyáknak. Nem volt ez másként a Szatmárnémeti 6. Számú Óvodában sem, ahol Popp Ivett és Barra Júlia óvónők állítottak össze ünnepi műsort, melynek címe „Anya csak egy van”. A két pedagógus saját bevallása szerint a gyerekek igen sokat készültek a nagy napra, ugyanis nagyon jól tudják, sok mindent köszönhetnek az édesanyjuknak. Épp ezért lelkesen tanulták meg a versikéket és a színdarabot, mellyel aztán nem egy anyuka szemébe csaltak könnyeket. Az előadást az „Anya, tőled ragyog fent az ég” című táncelőadás zárta, mely igazán szép befejezése volt az ünnepségnek. A „méhecskék” anyukái a közösen elköltött uzsonna után egy szál virággal és egy kézzel készített képeslappal térhettek haza.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: